Mergi la prima pagină
   
Six Sigma Green Belt
Legături rapide
Sunteţi aici: Prima pagină » Instruire » Six Sigma Green Belt » Informatii curs

Informatii curs

Ce este Six Sigma?

Six Sigma este cea mai eficienta si complexa metodologie de rezolvare a diferitelor probleme care apar in desfasurarea diferitelor activitati din cadrul unei companii. Instrumentul statistic reprezinta piesa de rezistenta a acestei metodologii de imbunatatire a proceselor.

Istoria Six Sigma a inceput in anul 1986 la Motorola (cand Michael Harry, angajat al companiei, si-a propus sa analizeze slabiciunile procesului de fabricatie cu ajutorul unor unelte statistice), dar metoda a devenit celebra in anii ‘90, atunci cand General Electric s-a hotarat sa o preia si sa o dezvolte.

„Six Sigma este un sistem cuprinzator si flexibil pentru realizarea, sustinerea si maximizarea succesului in afaceri. Un sistem condus numai de intelegerea indeaproape a necesitatilor clientului, de utilizarea disciplinata a faptelor, a informatiilor si a analizelor statistice, precum si de atentia deosebita acordata administrarii, imbunatatirii si remodelarii procesului de afaceri”. Peter S. Pande, Robert P. Newman, Roland R. Cavanagh, “Six Sigma”, Editura All, BucureSti, 2009

Practic metodologia Six Sigma isi propune sa reduca variatia si defectele dintr-un proces, astfel incat un proces care performeaza la 6 sigma are doar 3,4 defecte la 1 milion de oportunitati.

Cui se adresează?

Six Sigma Green Belt se adreseaza angajatilor cu atributii in managementul calitatii, optimizarea proceselor, precum si personalului operational din toate departamentele. Intr-un cuvant, cursul de Six Sigma Gren Belt se adreseaza oricarei companii sau individ care doreste sa obtina performanta, indiferent de domeniul de activitate (productie sau servicii), sau de pozitia pe care o ocupa in cadrul companiei.

Obiectivele cursului

 • Familiarizarea cu terminologia metodologiei Six Sigma
 • Intelegerea beneficiilor metodologiei Six Sigma
 • Intelegerea abordarii DMAIC (Definire, Masurare, Analiza, Imbunatatire, Control), precum si a instrumentelor aferente fiecarei etape
 • Identificarea si derularea cu succes a proiectelor Six Sigma


 • Conţinutul cursului

 • Ce este Six Sigma? De ce Six Sigma?
 • Explicarea fiecarei faza ale ciclului DMAIC, precum si a instrumentelor aferentei fiecarei faze
 • Elemente de minimizare a rezistentei la schimbare si de comunicare eficienta in cadrul echipei
 • Utilizarea practica a cunostintelor dobandite prin derularea unui studiu practic


 • Metodele pedagogice

  Se aplică metode de instruire interactive şi participative prin care expunerile teoretice alternează cu efectuarea unor exerciţii practice.

  Durata cursului: 4 zile, între 9:00-17:00

  Lector: Andreea Stroie – Black Belt Certificat
 

Aţi găsit informaţiile pe care le căutaţi?

Contact
Quasaro SRL

Calea Vitan nr. 242
Intrarea prin Splaiul Unirii
Etaj 3, sector 3, Bucureşti

Tel & Fax: +40-21-330.8442
Fix: 0318 058 918
Mobil: 0722 363 737
Tel.: +40-21-330.8377;
Email: office@quasaro.ro


Găsiţi locaţia pe hartă »

Newsletter Quasaro

Înscrieți-vă la newsletter-ul
nostru și
rămâneți
la curent cu noutățile în domeniu!Blog Quasaro »