Mergi la prima pagină
Publicaţii    
Publicaţii
Legături rapide
Sunteţi aici: Prima pagină » Publicaţii

Publicaţii

Cărţi pe care vi le oferim:
 

Necesitatea întâmplării sau lumea riscului statistic

În această nouă carte, cei doi cunoscuţi calitologi schimbă registrul preocupărilor cu care ne-au obişnuit şi propun cititorilor un interesant eseu asupra modelării probabilist-statistice a fenomenelor şi proceselor aleatoare, întâlnite şi în afara sferei industriale.

Abordată pe coordinate istorice, lucrarea oferă informaţii extreme de bogate, referitoare la evoluţia ideii de modelare, legată de rolul elementului “întâmplare” (hazard, aleator) în construcţia matematică. Informaţiile respective sunt dificil de obţinut din surse bibliografice uzuale, acest lucru dovedind documentarea la obiect a autorilor asupra problematicilor tratate. Menţionăm ca deopotrivă de interesant şi util capitolul ce tratează pe larg modelul Poisson (al evenimentelor rare) pe care practicienii calitologi îl vor găsi că răspunde pe deplin preocupărilor lor.

În concluzie, lucrarea poate fi considerată o contribuţie utilă la edificarea unei culturi statistice în rândul specialiştilor din diverse ramuri de activitate în care statistica a devenit o sursă de proceduri de lucru şi un element de fundamentare a unor decizii tehnico-economice.

Preţ: 25 RON (inclusiv TVA)

Managementul diagnozei statistice a proceselor de fabricaţie

Deşi „fiara crizei a fost slobozită din bârlog” – cum plastic se exprimă autorii în preambulul lucrării – industria, ca pilon de bază (alături de agricultură) al oricărei economii moderne, nu va dispărea. Aceasta cel mult se contractă, concentrându-se pe eliminarea nevoilor nevitale şi pe stoparea risipei, aşa cum spunea mai demult celebrul economist şi statistician american de orginine română Nicholas Georgescu-Roegen (1906-1994). Crizele apar din cauza comportamentului neeconomic al omului, iar ignorarea unor legi obiective ale proceselor economice se răzbună.

O situaţie problematică poate fi însă şi o oportunitate. Să nu uităm că oamenii au nevoie şi în perioade de regres să consume electricitate, căldură, alimente, că trebuie să se îmbrace şi chiar să „consume” un minim de cultură.

Toate acestea sunt, în fapt, rezultatul activităţii industriale de mare serie şi de masă. Adaptarea acestei activităţi la noile conjuncturi, focalizarea cu obstinaţie pe calitate, dar în corelaţie cu un preţ suportabil de către consumatori, pare a fi, în bună măsură, o soluţie salvatoare.

Lucrarea de faţă oferă o imagine a unui management eficient al producţiei industriale, făcând apel la arsenalul pus la dispoziţie de statistica matematică.

Preţ: 25 RON (inclusiv TVA)
 

Cărţile se pot achiziţiona:

  • de la sediul nostru – plata se face pe loc;
  • prin poştă cu plată Ramburs – plata se face în momentul ridicării coletului de la oficiul poştal de care aparţineţi;
  • prin curier rapid - plata se face în momentul primirii coletului de la curier.
 

Aţi găsit informaţiile pe care le căutaţi?

Contact
Quasaro SRL

Calea Vitan nr. 242
Intrarea prin Splaiul Unirii
Etaj 3, sector 3, Bucureşti

Tel & Fax: +40-21-330.8442
Fix: 0318 058 918
Mobil: 0722 363 737
Tel.: +40-21-330.8377;
Email: office@quasaro.ro


Găsiţi locaţia pe hartă »

Newsletter Quasaro

Înscrieți-vă la newsletter-ul
nostru și
rămâneți
la curent cu noutățile în domeniu!Blog Quasaro »